ERILAISET AFROTANSSILAJIT

joulukuu2013afroakin051.jpg
SOINNUN AFROTANSSI- REPERTUAARIIN KUULUVAT SOINNUN ITSE KEHITTÄMÄT AFROTANSSILAJIT, PERINTEISET AFRIKKALAISET TANSSIT SEKÄ KUUMAT AFRODISCOTANSSIT.

Kaikki tunnit pitävät aina sisällään alkulämmittelyt, joissa käydään koko keho läpi, tanssikoreografian sekä loppuvenyttelyt.

leidit2.jpeg

LeidiAfro = hypytön afrotunti, hieman hitaampaa tempoa kaipaaville esim. liikuntaa aloittavat, iäkkäämmät, ylipainoiset.

UUTUUS! AfroStick = Abdoulaye ja Sointu Condén kehittämä uudenlainen afrotanssitunti,
jossa tanssia rytmittävät rumpukapulat, joita lyödään yhteen ja välillä myös lattiaan. Kapulat tekevät tunnista helpomman myös aloittelijalle, koska kapulat rytmittävät jalkojen liikeitä. Tunti on myös tehokas, koska kapulat käsissä liikeradat suurenevat.

AfroGroove = afrokuntotanssitunti, jossa alkulämmittelyjen jälkeen tanssitaan tauotta vuorotellen perinteisten rytmien ja afrohittien tahdissa. Lopussa on cooldown- osuus, joka voi sisältää mm. vatsalihassarjat.

AfroKondis = vauhdikas afrotunti, jossa pääpaino kunnon kohtotuksessa.

AfroBic = vauhdikas afrotunti, jossa alkulämmittelyjen jälkeen vedetään tauotta koreografiaa n.35min. Sen jälkeen lihaskunto-osuus ja pienet loppuvenyttelyt.

saija1.jpeg

BeibiAfro = äidin/isän + vauvan yhteinen afrotunti, jossa aluksi lämmitellään pääpaino niska-hartia- seudussa, tanssitaan vauva mukana helppoa afrokoreografiaa ja lopuksi vahvistetaan lantionpohjan lihaksia sekä venytellään.

ÄijaAfro = konstailematonta afromeininkiä tosi miehille.

PerheAfro = aikuisten ja lasten yhteinen afrotunti. Alle 7v. tunti pitää sisällään myös rummun soittoa ja laulua. Kesto 45min.

SkidiAfro = lasten oma afrotunti. Alle 7v. tunti pitää sisällään myös rummun soittoa ja laulua. Kesto 45min.

TuoliAfro = helppoja, mutta tehokkaita afroon pohjautuvia liikkeitä tuolilla istuen ja mahdollisesti seisten tuolia apuna käyttäen (HUOM! jokaisen tunnin sisältö räätälöidään aina ryhmän mukaan). Sopii kaikille istumaan kykeneville, myös huonosti liikkuville; afrikkalaisen perinteen mukaan on tärkeää saada olla osa yhteisöä, osa rytmiä. Tosi mukavaa vaihtelua perinteiseen tuolijumppaan. Kesto 30-60min.
pk-08.jpegPERINTEISET AFRIKKALAISEN TANSSIN TUNNIT

Afro- alkeet = vasta-alkajille. Helppoja, mutta vauhdikkaita koreografioita, joissa afrotanssin perustekniikka tulee tutuksi.
Afro- alkeisjatko = nopeammin etenevä afrotanssitunti niille, jotka hallitsevat afrotanssin perusteet tai ovat harrastaneet jotain muuta tanssilajia aktiivisesti. Hieman haastavampia ja pidempiä koreografioita.

Afro- jatko = haastava afrotanssitunti niille, jotka ovat harrastaneet aktiivisesti pitkään afroa tai jotakin muuta lajia. Hyvin vauhdikkaita, pitkiä koreografioita, joissa on väliosia ja moniosaisia liikesarjoja.

AfroBasic = perustasontunti, joka sopii kaiken tasoisille tanssijoille. Koreografioiden vaikeusaste vaihtelee osallistujien tason mukaan niin, että myös aloittelijat pysyvät vauhdissa mukana. Aloittelijoille voidaan antaa omat helpommat liikkeet ja edistyneille vaikeampia, moniosaisia liikesarjoja. Afrotanssitiiviskurssit ovat usein basic-tasoa.Afrotiivarit = afrotanssia rumpusäestyksellä. Usein myös lauletaan. Lopussa pitkät venyttelyt. Voivat olla alkeis-, jatko- tai basic-tason kursseja. Tanssikurssin yhteydessä usein myös rumpuopetusta.


waiski1.jpeg

AFRODISCOTANSSIT (mm. mbalax, ndombolo, coupé décalé, hiplife)

  • Mbalax/Ndaga = Senegambialaista popmusiikkia, joka pohjautuu perinteisiin senegambialaisiin sabar-rumpurytmeihin. Mbalax- musiikkityyli sai alkunsa 70-luvulla Gambiassa, jossa sitä yhä kutsutaan ndagaksi. Tanssityylinä mbalax on äärimmäisen energistä ja fyysistä, ja sen liikekieli suurine hyppyineen poikkeaa suuresti muista länsiafrikkalaisista tansseista. Mbalaxin tunnetuin edustaja maailmalla on Youssou N´Dour. Suomessa mbalaxista voi livenä nauttia Galaxyn keikoilla. Suomessa perinteistä sabaria taasen näkee lavalla esim.MamaAfrican esittämänä ja usein myös Galaxyn keikoilla.
  • Ndombolo = Kongosta peräisin oleva moderni afrikkalainen tanssi, joka on tällä hetkellä huippusuosittua yökerhoissa ympäri Afrikkaa aina Eurooppaan asti. Ndombolossa on vaikutteita monista eri tanssityyleistä mm. rumbasta, hiphopista, dancehallista. Musiikkina Ndombolo ovat harvinaisen hyväntuulista ja saa varmasti jokaisen tanssijalan heilumaan ja lantion pyörimään.
  • Coupé Décalé = Pariisin yökerhoissa syntynyt norsunluurannikkolaisten maahanmuuttajien luoma tanssi, jonka valtava suosio on levinnyt nopeasti ympäri Afrikkaa sekä afrodiscoihin ympäri maailmaa. Olennaista tanssille on afrikkalaiseen tyyliin voimakas lantion käyttö. Keskivartalon lihakset löytyvät tunnilla siis varmasti!